Viikon vieras #5 – Mikko Karvinen

Seuraavaks olis vuorossa sitte Garffi eli Misi. Pitemmittä puheitta ole hyvä Mikko.

Oma kysymykseni Mikolle: Kerroppa joku uudenvuoden lupaus joka liittyy fribaan. -Jukka

Mikko Karvinen
– Frisbeegolfin peluu tuli alotettua 2008 vuoden Tammerfestien reissulla kun Aisenhaueri sai puhuttua ympäri mut kokeileen vihiojalle heittää tota kiakkoo. No ylläri, joskus suju ja pirkun satuin saamaan. Siitä sitte isohannun lutkuilla tuli hetki pelattua ja sit sai omia ostettua ja sen jälkeen lähtiki pelit ihan päivvissyä.

– Frisbeetouhus vetoo eniten se kyrpääntyminen heti ensimmäisen vituiks menneen heiton jälkeen. Myös hyvä porukka ja sujuneet(mitkä?) kierrokset jättää lajiin helposti koukkuun. Yleensä, vaikka hermot on menny tuhanteen kertaan yhden kierroksen aikana niin saa mut jo seuraavana päivänä tuleen uusiks, koska aina on jotain mitä ois voinu tehä erilain, ja sitä yritetäänkin. Esimerkiksi puttia oon yrittäny samaistaa, mutta ei siitä silti tuu mitään. Onneks sentään draivista on tullu jotain, jonka takia jaksaa pelata viä, ku avaus on pitkä ja usein OB:lla tai ikaalisis, niin sieltä pystyy viä ehkä pelaan par-tuloksen.

– Tavotteita, ensinnäkin jos tavotteita vois asettaa niin pyritään ny aluks siihen, että sais lisää tarkkuutta ja putin sujumaan jotenkin. Eri kisoihin ois ihan valmis lähtemään, jos tietäis että jokin osa-alue ois vahva niin vois lähteekkin, ihan vaan sen takia että tietää ettei kaikki voi mennä päreiks. Kierroksia on tänäkin vuonna parantunu tosi paljon, vaikka on surkeitakin mahtunu joukkoon tosi monta. Silti ne parhaimmat suoritukset ei oo kadonnu mihkään, ehkä ne on ne ainoot että tietää mihin on joskus pystyny ja vois viä pystyä siihen tai parempaan. Tavoitteita mitä vois asettaa ens kaudelle olis esimerkiksi se että sais putin edes kohtuu varmaksi. Draivissa tarvisi enää tarkkuutta saada. (okei, viä tarttis koittaa paria eri grippityyliä, josko sais viä pidemmälle.) Myös kisoja lupaan käydä kiertämässä sen mukaan mihin pääsen.

– Ehkä saavutukset joita arvostan eniten, on -7 etuysille 5TR, jamon kanssa -9 parikisassa 5TR ja kirjurin ja julkusekon oman ennätyksen parantamiset.

– Kotirata on eittämättä 5TR. Haastava, vaikka moneen kertaan tahkottu. Tuntuu ettei kiekko ole ikinä samassa paikassa missä joskus aiemmin on ollut, joten näin ollen seuraava heitto aivan vituiks ja hermot meni.

– Suosikkikiekko, öö. Joka väylällä tulee heitettyä ainakin kerran wraithia, joten se on varmaankin se. Myös classic roc tulee usein käteen, joten se on suosikkikiekko midareiden puolesta. Rhyno ny on ääryyttä, vittuako siitä referoida enempää.

– Suosikkirata, julku, kirjuri ja 5tr. En osaa nimetä yhtäkään parhaimmuusjärjestykseen.

– Tomahaukee en osaa heittää varmaan 40metriä pidemmäks, mutta peukku-upsissa on mahrottoman parempi krippi ni se on mieluumpi.

– Uudenvuoden lupauksena lupaan menettää hermot ainaki kerran heittäessäni frisbeetä ja lupaan myäs et tulee kerta ku ei mee hermot.

Mainokset

One response to “Viikon vieras #5 – Mikko Karvinen

 1. GARFFi / Misi

  Nyt kun huomasin että Tapani oli nämä Viikon vieras tekstit siirtäny frisbeeliiton foorumille muiden luettavaksi, niin tulipa kerran vielä luettua oma teksti ja huomattua että se ei ihan kaikkien silmille sovi.

  Joten teen tähän sitten hieman paremman version, toivottavasti.

  – koska aloitit friban?
  – mikä fribassa vetoaa?
  – oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa,jos niin millaisia?
  – mitä saavutustasi arvostat eniten?
  – kerro ”kotiradastasi”
  – suosikki kiekkosi?
  – suosikki ratasi?
  – tomo vai joku muu heitto?

  Ja lopuksi oma kysymys.
  Kerroppa joku uudenvuoden lupaus joka liittyy fribaan.

  Frisbeegolf tuli alotettua siis 2008 Tampereella, Vihiojalla. Tammerfesteillä tuli keikuttua 3pv enemmän tai vähemmän selvinpäin, mutta heti Tammerfestien aloituspäivänä kaveri houkutteli mut pelailemaan vihkuun. Väylällä 2 heitinkin heti ensimmäisen pirkkuni ja sillä tiellä ollaan, sen verran hyvältä se tuntui. (Kaveri myös heitti holarin väylälle kaksi samalla reissulla, onnittelut vaan Antti, se oli hieno!)
  Taisin muuten itse kysyä Anttia seuraavana päivänä pelailemaan..

  Frisbeegolf koukuttaa varsin paljon. Nytkin poltteet ovat aivan jäätävät, maanantaina 7.2.2011 tuli painettua ensimmäiset lähäri/puttireenit pihalla ja varsinkin ku homma luonas niin ei asiaa helpottanut yhtään. Tiistaina oltiinkin sitten jo kipeänä niin enempää ei voinut reenata. Frisbeegolfissa onnistumiset varsinkin jäävät mieleen, kumma että treenikiesseiltäkin. Itse en ole mitään virallisempia kisoja vielä kiertänyt, mutta tänä vuonna olisi tarkoitus nekin korkata. Jos siellä sattuu onnistumaan niin ne pysyvät aivan varmasti monta vuotta mielessä.

  Tavoitteiksi tälle kaudelle taidan asettaa alle 50 sakkiin itseni SM-kisoissa. Vaatii tietysti paljon reeniä varsinkin pääpelin osalta, mutta ei vallan mahdottomuus. Muiden kisojen kiertäminen ennen SM-kisoja saattaa antaa odotetusti hermoille reeniä sekä erilaisia heittoja ja järkeilyjä eri väylillä. Usein oma peli kaatuu väylillä siihen, että heitän ei-niin-fiksulla heitolla jostain paikasta, jossa toinen heitto olisi ollut paljon parempi. Joten ongelmapaikkojen ratkaisujakin täytyy miettiä.

  Arvostuksina pidän samoja ylempänä vastattuja. Eli -7 etuysille 5-tienristeyksessä, kun takaysiä ei ollut vielä, parikisassa Jarmon kanssa -9 (5TR 18-väylää) sekä omat henkilökohtaiset ennätykset Kirjurinluodossa sekä Julkujärvellä. Nyt se on julkussa +2, kun 2008 vuonna se oli +22.. 😀

  Wraithi edelleen, nyt hakusessa PD:itä, joista uskon tulevan toinen luottokiekko. Classic Roc on seuraava luotto.

  Samat suosikkiradat, ei ole hirveästi muualla kuin Satakunnan ja Keski-Suomen radoilla tullu pyörittyä. Katsotaan jos tämän kauden jälkeen asiat muuttuvat.

  Edelleen peukku-upsi on mun heittoni, tomahawkista en saa niin hyvää grippiä että saisin sen lentämään kovin pitkälle. Mutta tarpeentullen heitän tomon aivan varmasti.

  Nyt pitäisi olla perheen pienimpienkin silmille luettavaa tekstiä. 🙂

  Mikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s